Ny investor?

Sådan kommer du i gang

Investeringsbeviser er et fornuftigt alternativ – eller supplement – til at have din opsparing stående på en almindelig bankkonto. Den ekstremt lave bankrente betyder nemlig, at pengene på din konto med sikkerhed bliver mindre og mindre værd.

Før du investerer, skal du overveje, hvor, hvordan og hvor længe dine penge skal investeres. Din bankrådgiver hjælper dig med at finde en løsning, som passer til din økonomi, alder og risikovillighed.

Når du investerer via banken, opretter banken et depot til dig. Herefter køber du investeringsbeviser i de relevante investeringsfonde. Det er vigtigt, at du får en sammensætning af fonde, som passer til dine behov. Det kan din rådgiver hjælpe dig med.

Du betaler dagskurs for beviserne. Kursen er bestemt af værdien af de værdipapirer, der ligger i de enkelte fonde. Det koster normalt ikke noget at have investeringsbeviser liggende i depot i banken. Investeringsforeningen betaler omkostningerne.

Du kan sælge dine investeringsbeviser igen til dagskurs og købe nogle andre for pengene eller få pengene sat ind på din bankkonto. Du kan sælge og købe investeringsbeviser via netbank eller i din lokale bankfilial.

10 grunde til at vælge Nordea Invest

En god investering er både resultatorienteret, stabil og ansvarlig

Resultater

Nordea Invest har i mange år vundet Morningstars pris for ’Bedste obligationsforvalter i Danmark’.

Stabilitet

Risikospredning, grundige analyser og stærke rådgiverværktøjer giver dig stabilitet og tryghed.

Bæredygtig opsparing

Vi følger FN’s retningslinjer for ansvarlige investeringer og analyserer virksomhedernes håndtering af miljø, socialt ansvar og forretningsetik.

boxes

Hvad skal jeg vælge?

I Nordea Invest har vi mere end 40 forskellige produkter, og du kan altid vælge den sammensætning, der passer dig bedst.

Opsparingstip

Er du mere til et færdigt produkt – så se nærmere på produktgruppen Basis. Her klarer vores specialister det hele og sammensætter investeringsporteføljen, så du får den helt rette balancering i dine investeringer.

Er du til aktier, obligationer eller begge dele?

Risikoprofil:

Aktier – Vilje til at påtage sig en risiko
Investeringer som kan give et højt afkast, men også indeholder en risiko for perioder med et større negativt afkast.

Obligationer – Sikkerhed frem for alt
Investeringer som giver et stabilt afkast og fokuserer på sikkerhed frem for muligheden for et større afkast.

Aktier og obligationer – En blanding af risiko og sikkerhed
Investeringer som indeholder en god balance mellem aktier og obligationer. Kan kan give et fornuftigt afkast, men indeholder også en risiko for at skulle acceptere et negativt afkast.

pig

Afkast og risiko er to sider af samme sag. At påtage sig en risiko er at forøge chancerne. En forventning om et højere afkast indebærer en accept af en højere risiko.

Sådan investerer du igennem Nordea Investor

Log på Nordea Investor

Klik på fanebladet ’Markedet’

Vælg ‘Investeringsforeninger’

Afgiv din ordre